Radyofizik Fakültesi

Kiev Üniversitesi Radyofizik Fakültesi

Bilim ve kültür kenti olan Kiev’de Kiev Üniversitesi Radyo fizik Fakültesinde çağdaş bir eğitim alarak hayallerinizi gerçekleştirebilme imkanına kavuşabilirsiniz.

Kiev Üniversitesi Radyofizik Fakültesi

Kiev Üniversitesi Radyofizik Bölümü 1952’de kurulmuştur. Kurulduğu tarihten itibaren fakültenin amacı fizik ve matematik temel bilgilerini mühendislik bilgileriyle radyo elektronik ve ayrıca bilimin ilgili dalları alanında birleştiren uzmanlar yetiştirmektir. Radyofizik bölümü, Fakülte kadar eskidir.
Fakültenin en aktif kurucularında biri ve ilk dekanı I.A. Derugin’dir. Kendisi Radyofizik bölümünün başkanıydı (1962’den itibaren Kuatum Radyofiziği Bölümü başkanıydı). Yarı İletkenler Bölümü 1954’te Fakülte’ye katıldı. Sovyet Rusya’da bu alandaki ilk bölümdü. Akademisyen V.E.Lashkaryov bu bölümün kurucusu ve başkanıydı. Elektronik Bölümü, öğrencilerin genel fizik derslerindeki eğitiminden sorumludur.

1962’den başlayarak aşağıdaki bölümler Fakülte içerisinde kurulmuştur: Radyoelektronik Bölümü (1962), Soğubilim ve Mikroelektronik Bölümü (1972), Teorisel Radyofizik Bölümü (1987), Tıbbi radyofizik Bölümü (1995) ve 1996’da Fakülteye katılan Radyoelektronik Bölümü ve Yarı iletkenler Bölümü Yarı İletken Elektroniği Bölümü’nü oluşturdu. Ukrayna Mili Bilimler Akademisi akademisyeni M.G. Nakhodkin şimdi Soğubilim ve Mikroelektronik Bölümü başkanıdır ve Akademisi akademisyeni V.G.Baryahtar Matematik ve Teorik Radyofizik Bölümünün başkanıdır.
Radyofizik Fakültesi’nin bilimsel potansiyeli oldukça fazla artı ve şimdi bu bölüm bağımsız bir araştırma kuruluşu olarak düşünülebilir. Fakültede şuan çok sayıda bilim okulu bulunmaktadır. Bunlar Fiziksel Elektronik, Yarıiletken Fiziği ve Doğrusal Olmayan Optik okullarıdır.

  • Radyofizik Fakülte Bölümleri
  • Yarı iletken Elektroniği
  • Elektrofizik
  • Fiziksel elektronik
  • Matematik ve teorik radyofizik
  • Kuantum radyofiziği
  • Soğublim ve mikroelektronik

#kievtarasshevchenkoüniversitesi #kievtarasşevçenkoüniversitesi #kievtıp #kievdetıp #ukraynadatıp #yurtdışındatıpeğitimi #kievtıpfakültesi #kiev #kievüniversiteleri #kievdeüniversite #ukraynaüniversiteleri #ukraynadaeğitim #ukraynaüniversite #radyofizikfakültesi

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!