Sosyoloji Fakültesi

Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi Sosyoloji Fakültesi

Bünyesinde çok sayıda araştırma merkezi barındıran sosyoloji alanında birçok başarıya imza atmıştır.

Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi Sosyoloji Fakültesi

Yurtdışı eğitimde eğitimden beklenen kaliteli bir süreç geçirmektir. Yanlızca alınan lisans eğitiminde değil ayrıca yabancı dil eğitiminde de başarılı olmak beklenir. Fakat üniversite eğitiminde çok önemli bir nokta olan yabancı dil eğitimi daha sonra çok işinize yarayacak hatta mesleğe başlayabilmeniz için bile yabancı dil bilmeniz gerektiğinden sizleri birkaç adım öne çıkaracaktır. Bu anlamda kaliteli bir lisans eğitiminin yanı sıra ayrıca kaliteli bir dil eğitimi de almak istiyorsanız Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi sosyoloji bölümünü tercih etmelisiniz.

Kiev Taras Shevchenko Üniversitesinde diğer bölümlerde olduğu gibi sosyoloji bölümünde de yabancı dil eğitimi oldukça kaliteli ve başarılı bir şekilde burada okuyan öğrencilere verilmektedir. Sosyolojinin kurucularından olan Alman filozofların köklü eğitim kurumlarından mezun olduğunu biliyor muydunuz? Bu eğitim kurumlarının uzantısı olan Avrupa üniversiteleri gelenekselci yaklaşımları sayesinde öğrencilere en ileri eğitimi en disiplinli bir şekilde vermektedir.

Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi sosyoloji bölümü sosyoloji eğitiminin temel basamaklarından başlayarak günümüze ve gelecekteki yaşayacak olan siyasi, ekonomik, askeri ve toplumsal argümanların ne yönde değişeceğini gösterecek. Başarılı sosyologlar ancak kaliteli üniversitelerden çıkar. Sizde Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi sosyoloji bölümünü tercih ederek baarılı ir sosyolog olabilirsiniz.

Kiev Taras Shevchenko Üniversitesinde Nasıl Bir Eğitim Verilmektedir

Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi sosyoloji bölümü öğrencilerine ilk olarak teorik eğitim vermektedir. Bu eğitimin kapsamında ünlü düşünürler, ünlü sosyologlar ve kuramcıları öğretilir. Daha sonraki derslerde sosyoloji alanını bir çok konu etkilediği için bu alanlarda eğitim verilmektedir. Sosyoloji bölümünde verilmesi gereken en önemli eğitim öğrencilere saha eğitimi verilmesidir.

Saha çalışmasına çıkarak öğrenciler çeşitli sosyolojik konularda insanlarla birebir konuşarak toplumun nabzını tutabilir ve bir sonuç ortaya çıkarabilir. Bu nedenle Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi sosyoloji bölümü de teorik derslerin yanında pratik uygulamalarda içeren ve saha uygulaması da içeren bir bölümdür. Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi sosyoloji bölümü bu çalışmaların yanı sıra öğrencilere gerekli tecrübeleri de sağlayarak hem teorik hem de pratikte en iyi eğitimi vermektedir.

Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi Sosyoloji Bölümünün Avantajları

Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi sosyoloji bölümünü tercih ettiğiniz zaman bu alanda çalışabileceğiniz birçok kurum bulunuyor. Kaliteli bir üniversiteden mezun olduğunuzu gösteren diplomaya sahip olarak sizde hayal bile edemeyeceğiniz noktalara gelebilirsiniz. Öncelikle bu alanda çalışmak itiyorsanız Avrupanın çeşitli kurumlarında çalışabilirsiniz.

Sosyolojik çalışmalara büyük önem veren Avrupa, bu alanda çalışana ihtiyaç duyuyor. Diğer yandan öğreneceğiniz yabancı diller sayesinde farklı ülkelerde de çalışma olanağınız bulunuyor. Ayrıca Kiev Taras Shevchenko Üniversitesinde kalarak akademik kariyerde yapabilirsiniz. dilerseniz de yurda dönüş yapıp burada değişik kurumlarda çalışabilirsiniz. Tüm bu fırsatlardan yararlanmak için sizleri Eurostar yurtdışı danışmanlığı hizmetine davet ediyoruz.Sosyoloji Fakültesi Nisan 2007’de Kiyv Milli Taras Shevchenko Üniversitesi’nin önceki ve şimdiki ünlü sosyolog geleneğini geliştirmek amacıyla kuruldu.

Şuanki Fakültenin temellerini Üniversite’nin Felsefe Fakültesi’ne dayandırmak on yıllarımız aldı. 1961’de Prof. P. Kopnin, Doçent M. Honcharenko başkanlığında yürütülen özel sosyolojik araştırmalar için Laboratuar kurma girişimlerini başlattı. Laboratuarın araştırma görevlileri ve Fakültenin hocaları değer yönelimi ve farklı sosyal kesimlerdeki yönelimler, serbest zaman ve çalışma zaman, evlilik, aile, günlük hayat ve iş ilişkileri üzerine çalışmışlardır.

Ukrayna’daki sosyoloji eğitiminin gelişmesinde dönüm noktası Felsefe Fakültesi’nde Sosyoloji Kürsüsü’nün 1979’da kurulması oldu. Kürsü ile ilgili öğrenciler sosyoloji anketlerinin, kamuoyu yoklamasının, serbest zaman analizlerinin düzenlenmesi, matematiksel metotların sosyolojiye uygulanması, iş sosyolojisi ve iş kolektiflerinin sosyolojisi üzerine eğitim almıştır.

Sosyoloji Kürsü’sü Sosyolojinin Bölünmesi için gerekli olan yolu hazırladı ve Sosyoloji Bölümü aynı Fakülte altında 1986’da ortaya çıktı. Bölümün müfredatı sosyolojik araştırmalarda kapsamlı yönlendirme, toplama metotları, sosyolojik bilgiyi işleme sokma ve analiz etme, sektör sosyolojileri ve bilişim alanlarında eğitimi kapsıyordu.

1991 oldukça önemli bir dönüm yılıydı. Resmi olarak Sosyoloji ve Psikoloji Fakülteleri kuruldu. Araştırma yöntemleri alanında tanınan profesör V. Volovych fakültenin ilk dekanı olarak seçildi. 2001 ve 2007 arasında Fakülte Dekan V. Yevtukh (Tarih doktoru ve Ukrayna Milli Bilimler Akademisi İletişim Ütesi) tarafından yönetildi.

Nisan 2007’deSosyoloji ve Psikoloji Fakültesi yeniden düzenlendi ve bunun ardından iki fakülte olarak ortaya çıktı. Yardımcı profesör ve sosyal araştırmalar metodolojisi ve bilgi analizi metotları saygıdeğer uzmanı A. P. Gorbachyk, Sosyoloji Fakültesi dekanı olarak seçildi.
Yöntem: Sosyoloji Fakültesi’nde dört kürsü bulunmaktadır: Sosyolojinin Teorisi ve Tarihi, Sosyal Araştırma Metodolojisi ve Metotları, Bölgesel Sosyolojiler, Sosyal Yapılar ve Sosyal İlişkiler. Fakültede ayrıca özel bir kütüphane ve bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır.
Dersler: Fakültede üç farklı diploma verilmektedir: lisans (dört yıllık), uzmanlık (lisans eğitiminden sonra ek bir yıl daha) ve master diploması (lisans eğitiminden sonra ek iki yıl). Dört alanda yüksek lisans eğitimi verilmektedir: Modern Sosyoloji Teorisi, Sosyoloji Araştırmasının Metodolojisi ve Metotları, Sosyal Yapılar, Sınıflanma ve Hareketler ve İletişim Sosyolojisi.

Temel Dersler: Sosyoloji Tarihi, Genel Sosyoloji Teorisi, Sosyoloji Araştırması Metodolojisi, Sosyal Bilgi Toplama Sosyolojisi, Sosyolojide Matematiksel Metotlar, Örnek Araştırma Oluşturulması ve Metotları, Sosyal Bilimler İstatistikleri, Alansal Sosyoloji Teorileri, Sosyal Yapı, Sosyal Kurumlar Teorisi, Sosyal Sistemler Analizi, Avrupa Toplumları Araştırmaları, Sosyolojide Eğitim Teknikleri. Ayrıca öğrencilere felsefe, tarih, hukuk, ekonomi, siyaset bilimi, kültür teorisi, matematik ve istatistik konularında da dersler verilmektedir.

Temel Dersler: Eğitim Sosyolojisi, Toplumsal Cinsiyet Çalışmalarının Tarihi ve Teorisi, Ekonomi Sosyolojisi, Siyaset Sosyolojisi, Gençlik Sosyolojisi, Kültürel Sosyoloji, Kent Sosyolojisi, Sosyal Tekniklerin Teorisi, Karşılaştırmalı Araştırma Teorisi, Küreselleşmenin Sosyal Teorileri, Sosyal Ağ Analizi, Sosyal Hareketlilik ve Sosyal Hareketler, Reklamın ve Tüketimin Sosyolojisi, Uluslararası İlişkiler Sosyolojisi, Bilgi İşlemleri Sosyolojisi.

Mezunlar için Çalışma Olanakları: Fakülte mezunları sosyoloji ve diğer sosyal bilimleri yüksek öğretim kurumlarında öğretme ve hükümet ve hükümet dışı araştırma kurumlarında araştırma konumunda çalışabilirler. Mezunları en çok işe alan iş yerleri: araştırma kurumları ve merkezleri, kamuoyu şirketleri, bütün akreditasyon seviyelerinin devlet ve özel eğitim kurumları, bütün seviyelerde kamu yönetimi, STK’lar ve siyasi partiler, reklam şirketleri, Pazar araştırma şirketleri, ticari girişimleri pazarlama hizmetleri vb.

Temel Araştırma Alanları:
Sosyoloji teorisinde modern yöntemler, sosyal bilimlerde araştırma paradigmaları, küreselleşmenin sosyal durumları ve sonuçları, sosyal eşitsizlikte süreçler ve sorunlar ve modern toplamlarda hareket, Avrupa eğitim alanı, sosyolojide matematiksel yöntemler, karşılaştırmalı araştırmanın metodolojisi ve metotları, sosyolojide teori ve ölçü metotları, sosyal araştırmada yeni bilgi teknolojileri, bilgi işlem sosyolojisi, sosyal ağlar.

#kievtarasshevchenkoüniversitesi #kievtarasşevçenkoüniversitesi #kievtıp #kievdetıp #ukraynadatıp #yurtdışındatıpeğitimi #kievtıpfakültesi #kiev #kievüniversiteleri #kievdeüniversite #ukraynaüniversiteleri #ukraynadaeğitim #ukraynaüniversite #sosyoloji

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!